DAES-examen (FR België)

Wil je graag verder studeren in het Franstalig hoger onderwijs, maar je diploma-erkenning geeft geen toegang tot de gewenste studies?

In dit geval kan je een DAES-examen afleggen voor één van de jury’s van de Fédération Wallonie-Bruxelles. DAES staat voor “Diplôme d’Aptitude à accéder à l’Enseignement Supérieur”. Het DAES-examen zal de deuren openen voor (bijna) alle studies in het Franstalig hoger onderwijs.

Er bestaat geen Vlaamse versie van het DAES-examen omdat in de Vlaamse gemeenschap scholen en universiteiten zelf beslissen over de toegang tot hun studieprogramma’s. De vuistregel is wel dat je een diploma secundair onderwijs moet hebben. Als je diploma-erkenning geen toegang geeft tot een bepaalde opleiding, neem dan contact op met de onderwijsinstelling van je keuze. De school of universiteit zal je situatie beoordelen en je mogelijk een voorbereidend (schakel)jaar aanbieden.

This entry was posted by Damienne Martin on at and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.