single-equivalence.php
Onafgerond Secundair Onderwijs - Mon Diplome Mijndiploma

Onafgerond secundair onderwijs

De erkenning van een deel van het secundair onderwijs erkent dat je een deel van je secundaire studies in het buitenland hebt afgerond en dat dit overeenkomt met:

Hoe kies je tussen de Franstalige en de Nederlandstalige procedure? In principe kies je voor de de taalgemeenschap waarin je woont of waar je zou willen werken. Je hebt de keuze tussen de twee gemeenschappen als je in Brussel woont of als je woont in het grensgebied van Vlaanderen en Wallonië (bijv. de faciliteitengemeenten).

Cas particulier Réfugié :

Als je niet alle vereiste documenten (meer) hebt, laat dit dan weten aan de organisatie waar je jouw aanvraag wilt indienen. Onder bepaalde voorwaarden kunnen ze dan alsnog je dossier aanvaarden. Dit is op basis van je status als erkend vluchteling of subsidiair beschermde.

De erkenningsprocedure is gratis als je het bewijs van je status als erkend vluchteling, subsidiair beschermde of asielzoeker kan voorleggen.

Voor asielzoekers of vluchtelingen die niet alle benodigde documenten hebben is er een aanvullend formulier.

Cas particulier Actiris :

We organiseren infosessies voor mensen die bij Actiris zijn ingeschreven.

Bekijk onze Agenda voor de aankomende sessies.

De erkenningsprocedure is gratis als je bij Actiris of VDAB ingeschreven bent als voltijds niet-werkende werkzoekende en begeleiding krijgt van Actiris / VDAB of één van de partners (zoals bon en CIRÉ) om een job te vinden.

We organiseren infosessies voor mensen die bij Actiris zijn ingeschreven.​

Zie onze Agenda voor de volgende sessies.

Communauté germanophone :

Het is ook mogelijk om een erkenningsaanvraag in te dienen bij de Duitstalige Gemeenschap, als je woont in Duitstalig België of als je van plan bent om hier te gaan werken.

Bezoek voor meer informatie de website van Ostbelgien.